Mısır Vizesi Hakkında Bilinmesi Gereken En Önemli Detaylar
Popüler Mısır Turları
Turistik vize, Mısır’a seyahat etmeyi planlayan tüm bordo pasaport sahipleri için gereklidir. Bu kapsamda, oldukça sık sorulan Mısır vize istiyor mu sorusunun yanıtı evet olacaktır. Ziyaretçiler, gerekli belgeleri eksiksiz şekilde hazırlayarak ilgili Mısır Konsolosluğu’na turist vizesi başvurusunda bulunabilmektedir. Konsoloslukların yanı sıra turistler, yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar aracılığıyla da vize sahibi olabilmektedir. Tur vizesi olarak da bilinen C tipi vize, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Mısır’a 90 günü aşmayacak şekilde seyahat edebilmesini sağlamaktadır.
Mısır Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?
Mısır vizesi nasıl alınır sorusunun yanıtı oldukça basittir; Mısır’a seyahat etmeyi planlayanlar, vize almak için ilgili evraklara sahip oldukları takdirde elçilik ve konsolosluk gibi kurumlardan randevu almalıdır. Kişiler, ikamet ettikleri adresin yetki alanı içerisinde olan Mısır Konsolosluğu veya konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri aracılığıyla müracaat edebilmektedir. Mısır vize başvurusu esnasında, konsolosluğa başvuru sahibinin parmak izi ibraz edilmelidir, aksi takdirde kişinin başvurusu olumsuz sonuçlanabilmektedir.
Mısır Vizesi için Gerekli Evraklar Mısır’a seyahat etmeyi düşünenlerin Mısır vizesi için gerekli evrakları ilgili konsolosluğa teslim etmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Mısır vizesi başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, eksiksiz doldurulması gereken başvuru formudur. Mısır vize başvuru formu, İngilizce doldurulmalıdır. Bunun yanı sıra, en önemli evraklardan bir diğeri olan pasaportun; 10 yıldan eski olmaması, en az iki sayfasının boş olması ve seyahat tarihinden 6 ay sonraya kadar geçerli olması vize başvuru şartları arasındadır. Pasaportun yırtık veya yıpranmış olmaması da konsolosluk tarafından dikkat edilen detaylardandır. Ziyaretçilerin teslim etmesi gereken evraklar arasında bulunan bir diğer belge de pasaportun kimlik bilgileri bölümünün fotokopisidir.
Mısır’a seyahat edecek olan turistlerin teslim etmesi gereken diğer evraklar ise nüfus cüzdanı fotokopisi ve iki adet biyometrik fotoğraftır. Bahsedilen fotoğrafların başvuru sahibinin güncel görüntüsünü yansıtması oldukça önemlidir. Belgelerin haricinde, ziyaretçilerin vize talebi dilekçelerini konsolosluğa sunmaları da zorunludur. İlgili formda, başvuru sahibinin seyahat amacına, konaklama tarihlerine ve yazılı olan tarihte Mısır’dan ayrılacağının teminatına yer verilmektedir. Islak imzalı olması gereken bu belge, İngilizce yazılmaktadır. Bunun yanı sıra, seyahat sağlık sigortası ve otel rezervasyon bilgileri de sunulması gerekenler arasında yer almaktadır.
Mısır Vize Randevusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Mısır kapıda vize işlemi güncel olarak devam etmemektedir, bu nedenle ziyaretçilerin konsolosluklara başvuruda bulunması gerekmektedir. Mısır vize randevusu hakkında bilinmesi gereken en önemli hususların başında, ilgili belgelerin konsolosluğa eksiksiz ve doğru şekilde sunulması gerektiğidir. Bunun yanında, vize başvuru ücretinin de ödenmiş olması gerekmektedir. Mısır Konsolosluğu, gerekli durumlarda başvuran kişiden ek evrak isteyebilmekte veya mülakata çağırabilmektedir.
Mısır vizesinin çıkış tarihleri değişiklik gösterebilmektedir, bu nedenle müracaatın seyahat tarihinden 2 ay önce yapılmış olması oldukça elzemdir.
Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Mısır vizesi ortalama 30 ile 45 gün arasında çıkmaktadır. Bu süre, konsoloslukların talep ettiği ek evraklar, resmi tatil günleri veya olası mülakatlar sebebiyle uzayabilmektedir.
Mısır Vize Masrafları
Mısır vize ücreti, mart 2020 itibariyle yetişkinler için 80 euro iken, 12 yaş altı çocuk ziyaretçiler için 50 eurodur. Mısır vize başvurusu sırasında ödenmesi gereken tutara konsolosluk harcı veya vize merkezlerinin danışmanlık ücreti de dahil olabilmektedir.
Mısır Vize Reddi Halinde Yapılacaklar
Mısır’a seyahat etmeyi hedefleyen ziyaretçilerin vize başvuruları çeşitli sebeplerden reddedilebilmektedir. Bu sebepler; eksik veya yanlış evrak sunulması, başvuran şahsın daha önce Mısır’dan sınır dışı edilmesi, pasaportun geçersiz veya 10 yıldan eski olması, seyahat sonunda kişinin Mısır’ı terk edeceğini belirten belgenin teslim edilmemesi olabilmektedir. Ziyaretçi, red yanıtından sonra tekrar başvuru yapabilme hakkına sahiptir. Red dilekçesi, başvuru sahibinin belirttiği adrese tekrar gönderilmektedir. Kişi, dilekçede belirtilen red nedenlerini okuyup gerekli düzenlemeleri yaptığı takdirde tekrar Mısır vize başvurusunda bulunabilmektedir.
Mısır Vize Başvuru Yerleri ve Bilgiler
- Mısır Ankara Büyükelçiliği
Adres: Atatürk Bulvarı No: 126 Remzi Oğuz Arık Sok. Kavaklıdere/Ankara
Telefon: 0312 426 10 26
Yetki Alanı: Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Afyon, Yozgat, Çankırı, Amasya gibi çevre illeri kapsamaktadır.
- Mısır İstanbul Başkonsolosluğu
Adres: Cevdetpaşa Caddesi No:12 Bebek Beşiktaş 34330 İstanbul
Telefon: 0212 324 21 33 – 0212 324 21 60
Yetki Alanları: İstanbul, Yalova, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Gümüşhane, Balıkesir, Kırklareli, Bilecik, Bolu, Sinop, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kastamonu, Aydın, Afyon, Denizli, Giresun, Artvin ve İzmir gibi illeri kapsamaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Regent Caddesi ile Green Park'a doğru uzanan Piccadilly Caddesi’nin kavşağı olan Piccadilly Circus, İngiltere’nin başkenti Londra’ya bağlı Westminster semtinde yer almaktadır.
Piccadilly Circus'un ortasında yer alan Shaftesbury Anıt Çeşmesi ve çeşmenin üzerinde yer alan Eros heykeli bu kavşağın en ikonik yapıları olarak nitelendirilmektedir.
Piccadilly Circus, günümüzde Londra'nın başlıca alışveriş caddelerinden biri olarak kabul edilmekte ve birçok ünlü mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca bünyesinde bulunan pek çok pub, kulüp ve bar ile eğlencenin de merkezidir. Bunlara ek olarak dünyanın en popüler müzikallerinden bazılarının sahnelendiği çok sayıda tiyatro da Piccadilly Circus’a oldukça yakındır.
Piccadilly Circus, günün her saati oldukça canlı ve eğlencelidir. Fakat özellikle binaları süsleyen ışıklı reklam tabelalarının net bir şekilde görüldüğü akşam saatlerinde kavşak, büyüleyici bir görünüme sahip olmaktadır.
17. yüzyılın başlarında terzi Robert Baker, saygın kişilerin boyunlarına taktığı “piccadilis” isimli giysileri Piccadilly Hall'dan satın almıştır. Piccadilly Circus ismi ise buradan gelmektedir.
Piccadilly Circus, alışveriş denince ilk akla gelen yerlerdendir. Kavşakta yer alan en popüler alışveriş mağazaları ise Lilywhites ve Fortnum & Mason’dur. Dünyaca ünlü müzikallerinin sahnelendiği; Prince of Wales, Leicester Square, Her Majesty’s ve Prince Edward tiyatroları ise bölgedeki diğer ünlü cazibe merkezlerindendir.
Piccadilly Circus, merkezi konumu ile Londra’nın en ünlü eğlence ve alışveriş mekânlarına ev sahipliği yapmaktadır. 1819 yılında kurulan Piccadilly Circus, günümüzde yerli ve yabancı pek çok turistin gözdesidir.
Piccadilly Circus, Kral IV. George tarafından 1819 yılında yaptırılmıştır. Günümüzde Londra’nın en popüler yerleri arasındadır.