Katolik Hükümdarların Ebedi Dinlenme Yeri “Granada Kraliyet Şapeli”

Granada Kraliyet Şapeli

Granada Kraliyet Şapeli

4 dk'lık okuma
130 kişi okudu

Kraliçe Isabel ve Kral Ferdinand, hayatlarının son zamanlarını Granada’da geçirmeye karar vermişler ve kraliyet emri ile Granada Kraliyet Şapeli’nin inşaatına başlamışlardır. 1506 yılında Enrique Egas tarafından inşası başlayan Kraliyet Şapeli, şuan katolik hükümdarların mezarına ev sahipliği yapmaktadır.

Granada Kraliyet Şapeli Tarihi ve Mimari Yapısı

Kraliyet Şapeli Enrique Egas tarafından 1506 ve 1517 yılları arasında dış cephesini gotik tarzda bir mimari bakış açısıyla, iç mimarisini ise plateresk tarzda işlemelerle inşa edilmiştir. Katoliklerin uğrak noktalarından birisi olarak görülen şapel içerisinde bir çok hükümdarın mezar odalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Anıt mezarların tasarımı dönemin ünlü sanatçısı Domenico Francelli tarafından tasarlanmıştır.

Granada Katedrali’nin olduğu yerde bulunan Kraliyet Şapeli’nin inşaatında Juan Gil de Hontanon, Badajoz the Elder ve Lorenzo Vazguez de Segovia gibi ünlü isimler yer almıştır. İçerisinde gotik mimaride 4 şapel, merkezinde bulunan işlemeli bir kemer ve mahzeni bulunmaktadır.

Granada Kraliyet Şapeli’ nin Ev Sahipliği Yaptığı Mezarlar

Kraliyet Şapeli, Kastilyalı Isabella ve Aragon Kralı II. Ferdinand talimatıyla inşa edildiğinden, şapelin merkezinde ikisinin mezarı bulunmaktadır.

Domenico Francelli tarafından bebek yaşta ölen Don Juan için özel bir anıt mezar bulunmaktadır.

“Deli” lakaplı Joanna ve “Yakışıklı” lakaplı Kastilya Kralı I. Phillip’in mezarları da şapel içerisinde yer almaktadır.

Kraliyet Şapeli Açılış Saatleri ve Giriş Ücretleri

Pazartesi - Cumartesi: 10:15-13:30 ve 16:00-19:30

Pazar: 11:00-13:30 ve 14:30-18:30

Yetişkinler: 5 Euro

Öğrenciler: 3.5 Euro

Çocuklar (12 yaş altı): Ücretsiz

Sevdiklerinizle Paylaşın

İspanya Vizesi

İspanya’ya gitmek isteyen turistler için çok sayıda vize seçeneği bulunmaktadır. Schengen vizesi kapsamında yer alan C tipi vize ile ziyaretçiler 90 güne kadar ülkede konaklayabilmektedir. D tipi yani uzun süreli vizede ise süreli ve süresiz ikamet seçenekleri yer almaktadır. Vize başvuruları, İstanbul ve Ankara’daki İspanya konsolosluklarına yapılmaktadır.