Nelson Mandela’nın Yaşamından Kesitler: Mandela’nın Evi müzesi

Mandela’nın Evi müzesi

Mandela’nın Evi müzesi

2 dk'lık okuma
100 kişi okudu

Mandela’s House Museum, Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde bulunan ünlü bir müze evdir.

Nelson Mandela, Güney Afrika’da görev yapan ilk siyahi devlet başkanıdır. Aynı zamanda bir aktivist olan başkan, halk arasında “Tata Baba” olarak da tanınmıştır. Mandela’s House Museum, eski başkanın 1946-1962 seneleri arasında yaşadığı evdir. Günümüzde müzeye dönüştürülen bu evde, Başkan Nelson’un eşyalarına yer verilmiştir.

Ulusal Miras Mandela’s House Museum

Soweto’nun Orlando West bölgesinde bulunan Mandela’s House Museum, Mandela ailesinin 1946-1962 yılları arasında yaşadığı evdir. Günümüzde müze olarak hizmet veren bu evde; Mandela ailesinin tabloları, fotoğrafları ve kişisel eşyaları gibi sergi ögeleri bulunmaktadır. Aynı zamanda yangın bombaları ve kurşun delikleri gibi yaşanmışlıkların izleri de korunmuştur.

Nelson Mandela; eşitlik, ırkçılığa karşı durmak ve ayrımcılığı sonlandırmak gibi önemli ideolojileri ile tarihte iz bırakmıştır. Devlet başkanı olmasının yanı sıra önemli bir aktivist olan Mandela, mütevazi kişiliği ile herkesin takdirini kazanmıştır. Aynı zamanda kaleme aldığı “The Long Walk to Freedom” adlı kitabında, hapisten çıktıktan sonra karısı ile Mandela’s House’a döndüğünü anlatmaktadır. Ev, ülkede ulusal miras olarak beyan edilmiş ve çeşitli restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Ancak tüm bu çalışmalar sırasında yapının orijinalliği korunmuştur.

Mandela’s House Museum, Hector Pieterson Memorial’a oldukça yakındır. Soweto Heritage Trust’a devredilen müze, Kutsal Cuma ve Noel dışında yılın tüm günlerinde ziyaret edilebilmektedir. Gezi saatleri ise 09.00-17.00 olarak belirlenmiştir. Giriş ücretleri, yabancı turistler için kişi başı 60 Güney Afrika randıdır. Ancak geçerli bir öğrenci kimliği olan kişilere indirim uygulanmaktadır.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Güney Afrika Cumhuriyeti Vizesi

Güney Afrika’ya giriş yapıldığında bazı evrakların görevlilere gösterilmesinin ardından turistlere vize verilmektedir. Bunun için pasaportta en az iki sayfanın boş olması gerekmektedir. Alması oldukça kolay olan vizenin süresi 30 gündür. Bu sürenin üzerindeki ziyaretler için Güney Afrika Büyükelçiliği’nden randevu alınması zorunludur.