Vahran Şehrindeki Tarihi Osmanlı Sarayı; Bey’in Sarayı

Önceki
Bey’in Sarayı

Bey’in Sarayı

Sonraki
1 dk'lık okuma
93 kişi okudu

Bey’in Sarayı, Cezayir’in Vahran şehrinde yer almaktadır. Osmanlı döneminden kalma saray, Marjaju dağının yakınında etkileyici bir manzaraya sahiptir. Külliyenin ziyaretçiler için gezilebilir olan tek tarafı da Bey’in Sarayı’dır. Şehrin tarihi eserleri arasında bulunan yapı, ulusal bir miras olarak kabul edilmektedir.

Bey’in Sarayı’nın Tarihi Hakkında

Cezayir’de Vahran şehrinde yer alan Bey’in Sarayı, Osmanlı döneminden kalma önemli bir tarihi yapıdır.

Saray, ilk olarak 1340’larda Merinid Sultanı Abou Hassan tarafından inşa edilmiştir. Saray, 1509 yılında İspanyollar, 1700’lerde Osmanlılar ve 19. yüzyılda ise Fransızlar tarafından restore edilmiştir. 1792’de İspanyollar çekildikten sonra saray, Muhammed el-Kebir tarafından ikametgâh olarak kullanılmıştır.

Sarayın, ana salonun duvarları renkli boyamalara sahiptir. Odadaki şöminenin önünde ise padişah tahtı bulunmaktadır. İç avlu da aynı şekilde sıvalı duvarlara ve boyalı tavanlara sahiptir.

Saraya kişi başı giriş ücreti, 60 Cezayir dinarıdır.

Bey’in Sarayı, pazar gününden perşembe gününe kadar 09.00 ve 16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Cezayir Vizesi

Cezayir’e vize başvurusu yapacak kişiler konsolosluktan ya da büyükelçilikten randevu almalıdır. Müracaata şahsen gitme zorunluluğu olmadığı için bütün işlemleri yetkili kurumlara devretmek mümkündür.