Konstantin’de Antik Yolculuk: Cirta Müzesi

Cirta Müzesi

Cirta Müzesi

1 dk'lık okuma
61 kişi okudu

Cezayir’in Konstantin şehrinde yer alan Cirta Müzesi, şehir içinde ve çevresinde yapılan kazılar sonucunda keşfedilen birçok Roma ve Antik Dönem eserlerini sergilemek amacıyla hizmete açılmıştır. 1920-1930 yılları arasında inşa edilen müze, ünlü mimar Cestelli tarafından tasarlanmış ve 1931 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştır.

Antik Roma Dönemi’nin Aynası Cirta Müzesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Cezayir’in en kalabalık şehirlerinden birisi olan Konstantin’deki Cirta Müzesi, ismini Roma Dönemi’nden önce bu bölgede yaşamış olan Numidia yerleşkesinden almıştır. Bu da müzenin bünyesinde barındırdığı eserlerin, Roma Dönemi’nden daha öncesine dayandığını göstermektedir. Cezayir’in 1975’te bağımsızlığını kazanması, Cirta müzesinde bulunan eserlerin tüm dünyaya tanıtılmasına ve ülkenin ulusal müzelerinden biri haline gelmesine yardımcı olmuştur.

Müze; zemin kat, sergi salonu, üst kat ve bahçe olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır. Sergiler ise Güzel Sanatlar, Etnografik ve Arkeolojik olarak üç ana kategoriye ayrılmaktadır. Arkeolojik bölüm, bölgenin tarih öncesinden günümüze kadar olan tarihine kapsamlı bir bakış sunmaktadır. Güzel Sanatlar bölümünde, 17-20. yüzyıllar arasında yapılan resim ve heykeller sergilenmektedir. Müzenin etnografik bölümünde ise çeşitli bilimlere ait el yazmalarının yanı sıra antika halılar, takılar, ateşli silahlar, bakır eşyalar ve geleneksel kıyafetler yer almaktadır.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Cezayir Vizesi

Cezayir’e vize başvurusu yapacak kişiler konsolosluktan ya da büyükelçilikten randevu almalıdır. Müracaata şahsen gitme zorunluluğu olmadığı için bütün işlemleri yetkili kurumlara devretmek mümkündür.