Konstantin Gezilecek Yerler Listesi 2024

Cezayir’in kuzeydoğusunda bulunan Konstantin, yaklaşık 2200 yıllık tarihinden kalan muhteşem yapılarla turistlerin ilgisini üzerine çekmektedir. Şehrin sembol yapısı Bab El Kantra Köprüsü ve daha pek çok mutlaka gidilmesi gereken yerleriyle kent, ziyaretçilerini büyülemektedir. Konstantin gezilecek yerler listesinde misafirlere tavsiye edilen bir diğer mekân Prens Abdel Kader Camii’dir. Buranın yanı sıra; Bey Sarayı ve Ölüler Anıtı da kentin görülecek yerler listesinde bulunmaktadır.

Emir Abdülkadir Camii

Cezayir’in en kalabalık şehirlerinden birisi olan Konstantin’de bulunan Prince Abdel Kader Camii, yaklaşık 15 bin kişilik kapasiteye sahiptir. 1994 yılında hizmete açılmış olan caminin içerisinde, Cezayir’in en büyük avize ışıklandırması yer almaktadır. Hem dini eğitimin verildiği hem de birçok insanın aynı anda ibadet edebildiği bir yer olmasından dolayı oldukça ünlü bir camidir.

Sidi M’Cid Köprüsü

Cezayir’in en büyük ve en yüksek köprülerinden birisi olan Sidi M’Cid Köprüsü, Konstantin şehrinde bulunmaktadır. Yerden yüksekliği 174 metre olan köprünün, 164 metre uzunluğu vardır. Panoramik manzara severlerin sıklıkla gittiği köprü, yapıldığı günden günümüze kadar sadece bir kez yenilenmiştir.

Cirta Müzesi

Cirta Müzesi, Cezayir’in Konstantin şehrinde yer almaktadır. 1931 yılında hizmete açılan müze, bölgenin tarih öncesinden günümüze kadar olan tarihine genel bir bakış sunmaktadır. Ünlü mimar Cestelli tarafından tasarlanmış olması da, mimari açıdan ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.

Bab El Kantra Köprüsü

Cezayir’in Konstantin şehrinde yer alan Pont Bab El Kantra, Rhumel Nehri üzerine inşa edilen en eski köprüdür. Köprünün geçmişi Roma Dönemi’ne dayanmaktadır. 1792 yılında Salah Bey tarafından yeniden inşa edilen köprünün, Fransız saldırıları sonucunda bir bölümü yıkılmıştır. Köprü günümüzdeki halini, 1860-1863 yılları arasında gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonucunda almıştır.

Sidi Rached Viyadüğü

Cezayir’in Konstantin şehir merkezi ile Konstantin Tren İstasyonu arasında bağlantı kuran Sidi Rached Viaduct, 1908 ile 1912 yılları arasında inşa edilmiştir. İlk yapıldığı dönemde, dünya üzerindeki en yüksek beton köprü olmuştur ve günümüzde ise Afrika’nın en yüksek köprüsü olarak kabul edilmektedir.

Ahmed Bey Sarayı

Ahmed Bey Sarayı Cezayir’in Konstantin şehrinde yer almaktadır. Ahmed Bey, Konstantin’de hüküm süren son beydir. Ahmed Bey’in emriyle mühendis Chiavino, ünlü sanatçılar olan Al-Jabari ve Al-Khatabi ile beraber sarayın yapımına başlamıştır. 1825 yılında inşasına başlanan saray, 1835 yılında tamamlanmış ve içerisine Ahmed Bey yerleşmiştir. 1838 yılında gerçekleşen Fransız sömürgeciliği yüzünden Ahmed Bey burada çok fazla kalamamıştır. Günümüzde saray, muhteşem mimarisi ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Konstantin Bölgesel Tiyatrosu

1883 yılında opera binası olarak ziyarete açılan Konstantin Bölge Tiyatrosu, Cezayir’e bağlı Konstantin şehrinde yer almaktadır. Tiyatronun Paul Gon’a ait olan hem iç hem de dış mimari tarzı, geçmişin kültürel dokusunu çok net bir şekilde yansıtmaktadır. 19. yüzyıl İtalya tarzını yansıtan bölge tiyatrosu, günümüzde çeşitli tiyatro oyunlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Şeytan Köprüsü

Cezayir’e bağlı Konstantin şehrinde yer alan Şeytan Köprüsü, Osmanlı Devleti’nin hüküm sürdüğü dönemde inşa edilmiştir. Altında akan nehirden gelen değişik seslerden ötürü bu ismi almıştır. Kesme taşlar ile inşa edilen köprü, yalnızca yayalar tarafından kullanılmaktadır.

Mallah Süleyman Köprüsü Qantara Alsonsor

Cezayir’in Konstantin şehrinde bulunan Mallah Süleyman Köprüsü, Qantara Alsonsor yoğun ilgi gören bir cazibe merkezidir. 1925 yılının nisan ayında açılışı yapılan köprü, mimar Ferdinans Arnodin tarafından tasarlanmıştır. Larbi Ben M’hidi Larbi Caddesi’ni Romanya Yolu’na bağlayan köprü Rhuel Nehri üzerinde durmaktadır. Nehir vadisi üzerindeki konumu ve sunduğu derin manzara ile gören herkesin dikkat çekmektedir.

Tarihi yapılarıyla dikkatleri üzerine çeken Konstantin’de bulunan gezginler, kentte nerelere gidilir sorusuna yanıt aramaktadır. Yanıt olarak, kent için hazırlanan birçok gezi yazısına ilham kaynağı olan eski Roma şehri Tiddis önerilmektedir. Ayrıca turistlere, Cirta Müzesi gibi keşfedilmemiş yerlere gitmeleri de tavsiyeler arasındadır. Konstantin kaç günde gezilir sorusunun yanıtı ise ortalama 3 gündür.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Cezayir Vizesi

Cezayir’e vize başvurusu yapacak kişiler konsolosluktan ya da büyükelçilikten randevu almalıdır. Müracaata şahsen gitme zorunluluğu olmadığı için bütün işlemleri yetkili kurumlara devretmek mümkündür.