Köprüler Şehri Konstantin Hakkında Bilgiler

Konstantin Hakkında

Konstantin Hakkında

4 dk'lık okuma
93 kişi okudu

Konstantin, Cezayir’de mutlaka görülmesi gereken şehirlerin başında gelmektedir. Yerel halk tarafından Cirta olarak adlandırılan şehir, deniz seviyesinden 650 metre yükseklikte konumlanmıştır. Köprüler şehri olarak da bilinen Konstantin, ülkenin üçüncü büyük yerleşim yeridir. Şehir ile ilgili bilgiler, her dönem ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Bu sebeple turistler Konstantin hakkında her şey konusunda bilgi sahibi olmak istemektedir.

Cezayir’in kuzeydoğusunda yer alan Konstantin, Kuzey Afrika’nın en güzel şehirlerinden biridir. Ayrıca şehir kendisiyle aynı ismi taşıyan eyaletin başkentidir. Şehri ortasında, kendisini ikiye bölen yaklaşık 200 metrelik bir köprü yer almaktadır. Bu köprünün her iki tarafında bulunan eşsiz Konstantin, tüm özellikleri ile ziyaretçilerini büyülemektedir. 1912 yılında inşa edilen ve dünyanın en uzun köprüsü olarak bilinen ‘’Gantaret El Hibal’’, şehrin en ünlü yapısıdır.

Konstantin'in Tarihi

Kuruluşu bir Fenike şehri olarak gerçekleşen Konstantin, daha sonra Numidia’nın başkenti olmuştur. Numidia Berberi Krallığı’nın Citra adı altında başkentliğini yapan Konstantin, MS 46 yılında ise Roma İmparatorluğu’nun himayesi altına girmiştir. MS 312’de, İmparator Konstantin’in zaferinin ardından şehre onun adı verilmiştir.

Afrika’nın en eski şehirlerinden biri olan Konstantin’in kuruluşu, MÖ 600’lü yıllara dayanmaktadır.

1529’da Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olan Konstantin, bir Türk beyi tarafından yönetilmiştir. Şehri 1770-1792 yılları arasında yöneten Salah Bey, Konstantin’de bugün görülen Müslüman mimarilerinin çoğunu inşa etmiş kişidir. Aynı zamanda şehirde, sanat tarihi açısından oldukça önemli eserler de yer almaktadır. Bölge, 1847’den 1962 yılına kadar Fransızların himayesinde kalmıştır.

Konstantin Denildiğinde İlk Akla Gelenler

Konstantin’de yer alan ve en eski köprü olarak bilinen El-Kantara; Roma, Osmanlı ve Fransa olmak üzere üç millete hizmet etmiştir. Şehrin en belirgin özelliklerinin başında gelen bu köprü, geçmiş yıllarda Konstantin’i dünyaya bağlayan en önemli unsur olarak göze çarpmaktadır. Ayrıca şehirde asma köprüler, viyadükler ve askılı köprüler gibi farklı tasarımlar da bulunmaktadır. Muhteşem köprüleri sebebiyle Konstantin, Köprüler Şehri olarak adlandırılmaktadır. Dünyanın en yüksek köprüsü olarak bilinen ve şehri ikiye bölen Gantaret El Hibal’i de unutmamak gerekir.

Konstantin'e Gideceklere Tavsiyeler

Orta Doğu ve Afrika çarşılarını gezmek, ziyaretçilerin en çok hoşlandığı aktivitelerin başında gelmektedir. Konstantin çarşılarını gezmek ise oldukça özeldir. Muhteşem Cezayir yemeklerinin yapıldığı Konstantin sokaklarında, bu muhteşem lezzetlerin tadılması da ziyaretçilere önerilmektedir. Ayrıca geleneksel Kasbah mahallesi ve pazarının da gezilmesi tavsiye edilmektedir. Bölgenin uzun dolambaçlı yolları otantik yaşamla iç içedir ve turistleri bambaşka bir dünyaya götürmektedir. Ziyaretçilere, Konstantin’in en eski un değirmenine uğramaları da tavsiye edilmektedir. Roma döneminden ve öncesinden çok sayıda eserin sergilendiği Cirta Ulusal Müzesi de turistlerin gitmeleri gereken mekanlar arasındadır. Bunların yanı sıra Emir Abdulkadir Camii ve bittiğinde Afrika’nın en büyüğü olacak Cezayir Ulusal Camii de Konstantin’de mutlaka uğranılması gereken mekanlardır.

Konstantin'e Giderken Alınması Gerekenler

Konstantin’e gidecek ziyaretçilerin yanlarına almaları gereken en önemli eşya; gündüz aktiviteleri için rahat ve kapalı kıyafetlerdir. İklimi ve hava koşulları sebebiyle oldukça sıcak bir şehir olan Konstantin’de, güneş gözlüğü ve şapka olmadan gezmek ziyaretçileri rahatsız etmektedir. Bu yüzden ziyaretçilerin bu eşyaları çantalarından hiç ayırmamaları gerekmektedir.

Konstantin Hakkında İlginç Bilgiler

Gantaret El Hibal köprüsünün doğu tarafında yer alan Monument aux Morts, I. Dünya Savaşı sırasında ölen 800 Konstantin askerini hatırlamak amacıyla inşa edilmiş bir anıttır. 1918 ile 1930 yılları arasında yapılan ve halk arasında Konstantin’in Ölüleri Anıtı olarak bilinen bu yapı, tüm ihtişamı ile ziyaretçileri büyülemektedir. Kapısının tasarımında, Cezayir’in ünlü Timgad Roma Harabelerindeki Trajan Kemerinden esinlenilmiştir. Ayrıca bu anıtın muhteşem bir Konstantin panoramik manzarası bulunmaktadır.

Sevdiklerinizle Paylaşın

Cezayir Vizesi

Cezayir’e vize başvurusu yapacak kişiler konsolosluktan ya da büyükelçilikten randevu almalıdır. Müracaata şahsen gitme zorunluluğu olmadığı için bütün işlemleri yetkili kurumlara devretmek mümkündür.